Blogit

Tutkijat ja kehittäjät kirjoittavat ajankohtaisista asunnottomuuspolitiikan, tuetun asumisen, maahanmuuttotyön ja naapurustotyön kysymyksistä.

Asunnottomuus - syy vai seuraus?

Leena Rusi
02.11.2017

Mikä itsemääräämisoikeus?

Leena Rusi
27.10.2017

Vaikeassa elämäntilanteessa olevalla on oikeus yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen

Leena Rusi
27.10.2017

Maahanmuuttopolitiikalla luodaan uusia asunnottomia Suomeen

Veera Vilkama
18.01.2017

Suomen asunnottomuuden hoito on ollut viime vuosina menestyksekästä, kun valtiolliseksi lähtökohdaksi on otettu humaani asunto ensin -politiikka. Koteja on onnistuttu turvaamaan yhteiskunnan kaikkein heikoimmassa asemassa oleville ihmisille. Maahanmuuttotyön kehittäjä Veera Vilkama kirjoittaa blogissaan nykytilanteesta, jossa kova maahanmuuttopolitiikka johtaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita umpikujaan. Linjamuutos tulee käytännössä kääntämään asunnottomuuden jälleen kasvuun Suomessa.

Naapurustotyö ja turvapaikanhakijat

Veera Vilkama
26.10.2016

Ennakkoluulojen purkamiselle ja dialogin rakentamiselle olisi tarvetta vastaanottokeskuksien naapurustoissa sekä kunnissa, jotka vastaanottavat oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita. Sininauhasäätiössä on käynnistetty naapurustotyön menetelmien kehittäminen tästä näkökulmasta.

Terveisiä helvetin esikartanosta!

Satu Viskari
27.09.2016

Helsingin Töölössä sijaitseva Ruusulankadun asumisyksikkö täyttää lokakuussa neljä vuotta. Talon asukkaista on puhuttu leimaavaan ja halventavaan sävyyn ja heistä on tullut naapuruston silmätikkuja ja leimaavan nimittelyn kohteita. Naapurustotyötä tekevä Satu Viskari kehottaa naapuruston ihmisiä tutustumaan yksikön asukkaisiin ja ottamaan selvää päihdeongelmien luonteesta. Sekavasti käyttäytyvää kannattaa väistää, mutta muutoin päihdeongelmaista naapuria voi tervehtiä yhtä kohteliaasti kuin ketä tahansa.

Kaikki eivät jaksa valita - eivätkä valittaa

Päivi Kivelä
30.08.2016

Vähään tyytyvä asiakaskunta asettaa palveluiden tilaajien ja tuottajien toiminnan erityiseen eettiseen testiin. Varsinkin tiukan talouskurin ja kilpailutusten aikana houkutus laaturiman jatkuvaan laskemiseen kasvaa. Miten varmistamme laadukkaat palvelut myös niille ihmisille, jotka eivät itse vaadi mitään?

Järjestöt - Aune-ohjelman kivijalka ja toiveiden tynnyri

Pekka Lund
17.08.2016

Valtioneuvosto julkaisi 9.6.2016 periaatepäätöksen Asunnottomuuden ennaltaehkäisyn toimenpideohjelma 2016-2019, tuttavallisemmin Aune-ohjelman. Ohjelmassa on kaksikymmentä yksilöityä toimenpidettä, joista jokaiseen on nimetty vastuutahot. Neljässätoista kohdassa kahdestakymmenestä yksi vastuutahoista ovat järjestöt...

Blogit

Asunnottomuus - syy vai seuraus?

Leena Rusi - 02.11.2017

Mikä itsemääräämisoikeus?

Leena Rusi - 27.10.2017

Naapurustotyö ja turvapaikanhakijat

Veera Vilkama - 26.10.2016

Terveisiä helvetin esikartanosta!

Satu Viskari - 27.09.2016

Ajankohtaista


Asunnottomuustyön uhkakuvia: huonokuntoiset asukkaat putoavat vaille hoitoa ja joutuvat toistuvasti asunnottomiksi >

Uusi blogi: Naapurustotyöllä voidaan edistää turvapaikanhakijoiden ja kantaväestön kohtaamisia >

Asuminen


Asunto ensin-periaate >

AUNE-toimenpideohjelma >

Meille asumaan? >

Asumisen hankkeet >

Sininauhasäätiö